Hoe vind ik een betrouwbaar adres voor een Bulldog pup?

Het is voor ons haast ondoenlijk om 100% betrouwbare adressen voor de aanschaf van een Bulldog puppy te geven. Helaas zijn de ervaringen met de meeste fokkers of soms “puppiefarms” niet erg goed. De enige goede tip die wij kunnen geven is dat u kiest voor een Fokker die is aangesloten bij de Bulldog Club Nederland.

 

Gezond verstand laten werken bij bezoek aan een fokker voor dat de pups geboren zijn. En vraag informatie bij de Bulldog Club Nederland over de fokker en of deze fokker is aangesloten bij onze vereniging.

 

Komt u in de verleiding om toch een Bulldog pup aan te schaffen bij een fokker die niet bij onze Club bekend is als Clubfokker dan hier nog een aantal belangrijke tips:

 

  • Als u een adres op internet vindt, even verder te zoeken naar de ervaringen met deze aanbieder.
  • In een aantal gevallen worden pups van puppiefarms aangeboden. Goed doorvragen en telefoonnummer/aanbieder checken of deze vaker voorkomt op internet.
  • In ieder geval de moeder mogen zien.

 

  • Niet trappen in vage contracten met constructies als “bij ziekte dient u onze eigen dierenarts te consulteren anders vervalt de garantie”. De aanschaf van een puppy valt bij klachten onder het consumentenrecht. Blijft de fokker in gebreke dan kunt u hier meer lezen over uw rechten na de aankoop van een puppy.

 

  • Letten op de gezondheidskenmerken zoals een schone omgeving, pups in de leefomgeving(woonkamer), pups zijn actief en maken een frisse indruk, moederhond is bij de pups aanwezig.

 

Vraag de fokker om de stambomen van de ouderdieren en gezonheidscertificaten die  nu verplicht zijn voor het fokken van Bulldog pups met een Raad van Beheer Stamboom.

 

Heeft u vragen? mail naar kynologie@bulldogclubnederland.nl

 

Heeft u een Pup op het oog of bent u al in het bezit van een puppy? Vergeet dan niet lid te worden van de Bulldog Club Nederland. Een must voor iederen Bulldog liefhebber! U kunt zich met onderstaand formulier direct aanmelden.

Velden met een * zijn verplicht
februari 6, 2016

Tags: , , ,