Mascotte voor 1 dag Sail 2015

De Avonturen van een ondernemende Bulldog geschreven vanuit de gedachten van een Bullenkind

 

Sjeepies wat mij nou overkomen is! Ik benst gewend dat ik vaak met mijnus papa en mama mee op pad mag
Dus dat ik vroeg op moes vannedaag omdat we n trip gingen maken vond ik niks erug. Komen we aan in Rotje Knorr aan bij rare uitziende auto’s. Die heel luux hun eigenste weg hebben om ovur te rijden. Nou moet ik seggen dat ik dat toch bes spannund vond.

 

Komt er in de vertu opeens n herrie auto aan die boos was leek t wel. Want er kwam allemaal stoom uit zijn neus. Mama sei tis goed Flowtje das een ouderwetse Stroomtrein en jij mag mee aan boord. Euh hoe kom ik daar binnen dan want die opstap is for mij pootjus te ver.

 

Word ik dus opgetild door papa en was ik opeens Vip samen met papa en mama. Wij mochten plaats nemen in de “Personeels cabine met rood fluwelen stoelen”. Tja niet dat ikkus op die stoelen moch Grrr dat was n kleinus beetje jammur. Maar dat was de afspraak ik mog mee per uitzondering. As ik maar niet op de stoelen ging liggen, geef nix papa’s schoot zit ook prima.

DSCF4541

Sooooo dat was wennen hoor die Stoomdingus maakt me n boel kabaal. Hij doet bes veul toeteren en stoom afblazeren en hij doet kudeng kudeng geluiden maken. Maar als ik daar even naar luisterde werd ik r super relakst fan. En heb ik n zalig bulletukkie gedaan om de vloer van de trein.

 

Toen hij stopte in Amsterdam gingen wij eruit om Bootjes te kijken. Pfttttttt nou wat ik as eerstu zag waren benen benen en nog meer benen. Gelukkig houden papa en mama alletijd rekening met meinus. Dus hebben we op rustige plekkie’s gezeten om er naar de bootjus te kijken.

 

Met meinus kop in de wind in de schaduuw was dat heel niet verekeerd. Meinus papa had trek dus die ging n broodje Beentjesham halen. “Beentjes ham ??? ik had er meteen beeld bij leek mij maar Jakkie! Mama nam een hap en zei “Blegh het is geen Beentjes ham maar zeentjes ham. Dus bood ze mij die beentjes vlees aan “tja dat rook tog wel erug lekkr dus hap slik weg. Nix mis mee gni gni dus zo smaken al die beentjes die ik onderweg zag!

DSCF4603

Nadat we heeeeel veel bootjes gezien hadden bootjus net zoals die van omi Boot. Alleen konden deze bewegen op het water die van Omi Boot ligt alletijd maar stil. Bootjes met witte wapper dingen die zeilen heten , bootjes met houten stokken. Roeispanen heten die sei mama , en ook bootjes met van die stoom schoorestenen. Waar ik keek overal waren er bootjus grote kleine mooie en Lelijke hihi.

 

Toen werd het tijd om terug te gaan naar die plek waar die spesiale treinweg lag. En hepperst ik een gesprek gehad met n Amsterdamse duif. Die doen geen Roekoe maar Doekoe wisten gullie dat??? En ik heb pizza gedeeld met papa en mama yihoee ook heel ni verrekeert. Toen gingen wij weer die stoompietrein dingus in en werd ik weer veel op de foto gezet. Wat ik prima vond want ik benst ten slotte ni elke dag een mascotte en Vip.

DSCF4570

Papa en mama hebst beloofd dat we nog eens een reis gaan maken met die stoompie trein. Nou dan gaatst ik weer graag mee Kudeng kudeng Woehoeeeeeeeeee!!

 

Met dank aan BCN clublid: Ellen de Jong

september 14, 2015