BCN bullenwandeling 2019

We hadden er lang naar uitgekeken en eindelijk was het dan zover: de bullenwandeling! Op zondag 31 maart vond deze plaats op het strand van Hoek van Holland.
Er hadden zich ruim honderd mensen aangemeld die bij elkaar 60 à 70 bullen bij zich hadden. Sommigen moesten best een stukje rijden. Van Emmen tot aan België. Wat een enthousiasme om bij de bullenwandeling aan te sluiten. Hoe leuk is dat! Opvallend was het grote aantal Franse buldoggen.Heel leuk dat die ook aan de wandeling meededen!

Om 12.30 uur zouden we verzamelen op de parkeerplaats en om 13.00 uur zou de wandeling starten. Om 12.30 uur was de parkeerplaats al aardig volgelopen.
Na een zonnige zaterdag was de weersverwachting voor de zondag wat minder maar we mochten niet klagen. Er stond misschien een stevige wind maar er was een strakblauwe, zonnige lucht boven het strand. Heerlijk weer voor een wandeling, zo dachten ook veel andere wandelaars. De bullenbende trok dan ook veel aandacht van het wandelende publiek. En de bullen zelf vonden het heerlijk. Die waren aan het rennen, spelen en dollen met elkaar. Voor veel bullen was het een reünie met hun broertjes en zusjes. Al hadden die daar zelf geen idee van en was het meer een reünie voor de baasjes. Leuk om te zien hoe bullen uit eenzelfde nest soms zo verschillend waren.
Na afloop van de wandeling kon er gezellig wat gedronken worden in De Zeebries. Iedereen kreeg een muntje om een consumptie van te betalen. Voor de bullen stonden de hondenbakken met water klaar. We konden heerlijk buiten zitten in de zon en uit de wind. Gezellig kletsen met elkaar of gewoon stil genieten van deze dag. Veel bullen lagen uit te rusten, sommige hadden daar totaal nog geen zin in en wisten van geen ophouden. Kinderen konden in het zand spelen en vermaakten zich ook prima! De middag vloog voorbij en langzaam stroomde De Zeebries leeg. We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde middag. We hopen dat iedereen ervan genoten heeft. En dat in het bijzonder natuurlijk onze bullen genoten hebben.

Natuurlijk gaan we volgend jaar weer een bullenwandeling organiseren. Misschien kiezen we een andere locatie, maar daar kunnen we nu nog niks over zeggen.Wij hebben er in ieder geval nu al in zin!

april 3, 2019