Fokgeschiktheid… hoe werkt dat nu?

Fokgeschiktheidskeuring 12 september te Zaltbommel
We gaan ervoor! we gaan kijken of we van ons meisje Flow gezonde mooie pups mogen krijgen. En daar horen de nodige tests bij. Flow en ik starten maar meteen met de uitgebreide aan keuring. Welke gehouden werd in Zaltbommel bij het Dog centrum aldaar.

 

Flow wordt gewogen en haar hoogte en lengte wordt gemeten en ook haar chip- en entingsboekje word gecheckt. Dan worden we geroepen voor de conditie test waar ze beginnen met het testen op patella en gelukkig blijkt ons meisje dat niet te hebben.

 

Dan volgt een pols en hartslag test en nemen ze Flow haar temperatuur op.
En dan mogen we van start met het Up tempo lopen van 13 rondjes langs een vast uitgezet parcours. Na die kleine marathon is deze bullemoeder meer buiten adem dan Flow gelukkig word ik niet getest haha.

 

Na het lopen wordt wederom Flow haar pols en hartslag gemeten alsmede haar temperatuur dit om te kijken of haar lichaam snel hersteld na inspanning.
Dit proces herhaalt zich n paar keer. En mogen wij na het lezen van een verklaring dat we geen doping gebruikt hebben, Flow niet overgegeven heeft na of tijdens haar 13 rondjes m’n handtekening zetten. Dan wordt m’n hand geschud en worden we gefeliciteerd voor dit onderdeel zijn jullie geslaagd.

 

Vervolgens moeten we even wachten tot de heren keurmeesters vrij zijn om Flow te keuren. Dus zet ik Flow weer even in haar canvas kennel en nemen we beiden wat te drinken. “Dat pols opnemen och je doet maar” dacht Flow. maar je zag haar denken Rot eens op met je thermometer toen ze die diverse keren in haar “behind “had gevoeld.

 

De Keurmeesters beoordelen vele zaken waaronder Bijvoorbeeld: De bouw, uitstraling, type, bone, ridge, voeten, oren, ogen, staart, neusgaten, plooi, gebit, expressie, layback en schedel. Maar ook het karakter enz. ze werken met een vaste lijst aan punten die beoordeeld worden.

 

Er hangt een relaxte sfeer want Flow hoeft niet in showstand te staan maar mag gewoon zichzelf zijn. En ook deze fase van de keuring doorloopt mijn meisje met een zeer mooi resultaat.
Dus kan ik jullie met trots melden dat Flow alle facetten van de Fokgeschiktheids keuring behaalt heeft. Op naar de volgende test.

 

Gr Ellen de Jong Bakerybulls en Flower Power By Jiruka’s aka “Flow”

 

Meer weten over de Fokgeschiktheidskeuring voor de Engelse Bulldog Bezoek dan hier de informatiepagina van de Raad van Beheer.

september 14, 2015